Om mig

Jag heter Angelica Reuterswärd och har drivit osteopatklinik sedan 2011.

Jag examinerades från Stockholm College of Osteopathic Medicine 2011. Dessförinnan hade jag läst 1,5 år psykologi på universitet. Då jag examinerades som Osteopat D.O. startade jag upp min klinik på hälsocentret Oasen i Djursholm på Djursholms Torg, där jag arbetade parallellt med fantastiska kollegor. 2019 var det dags för nya utmaningar och jag flyttade till ny lokal på sjösidan i Näsbypark.

Jag är medlem i Svenska Osteopatförbundet (SOF) sedan 2011. Mitt medlemskap i SOF garanterar att jag som osteopat har genomgått en adekvat utbildning som uppfyller kraven enligt europeisk standard. 

Jag är specialiserad inom biodynamics of osteopathy – en fördjupning inom kraniel (även kallad kraniosakral) osteopati.

Grundutbildning
Jag läste min grundutbildning till Osteopat D.O. på Stockholm College of Osteopathic Medicine (SCOM). Grundutbildningen var 5-årig och mycket omfattande. Den delades upp i en basmedicinsk del och en osteopatisk medicinsk del:

BASMEDICINSK DEL: Likt läkarlinjen innebär den basmedicinska delen av utbildningen en grundlig lära om kroppens anatomi, fysiologi, patologi, farmakologi, psykologi, grundläggande vetenskapsteori, samt kliniska examinations-/auskultationstekniker av kroppens fysiologiska system.

OSTEOPATISK MEDICINSK DEL: Utbildningen innefattar en grundlig kunskap inom den osteopatiska filosofin och dess principer, applicerad anatomi och fysiologi, applicerad patologi, applicerad bio-mekanik, och applicerad osteopatisk teknikträning.

Under utbildningen gör eleverna på SCOM dessutom en 2,5 år handledd tjänstgöring på skolans handledarklinik.

Vidareutbildning:

Sedan 2014 går jag årligen en vidareutbildning inom biodynamics – en fördjupning inom kraniell osteopati. Vidareutbildningen är i flera steg.

Dessutom erbjuder Svenska Osteopatförbundet varje år flera fördjupningskurser inom relevanta ämnen, bl.a. i samband med förbundets årsmöte.

Övriga meriter:

Annons