Corona-riktlinjer på kliniken

Kliniken har öppet med vissa restriktioner iom coronaviruset (ursäkta långa text). Ni som redan går hos mig känner igen denna info från sms/mail 🙂

Patienter som besöker mig på kliniken ombeds vänligen följa följande riktlinjer:


– Jag jobbar med mask på både mig + den som ligger på bänken iom coronaviruset (jag möter patienten i dörren med engångsmasker och handsprit:) ). 

– Om man har varit ute o rest utanför Sverige önskar jag man avvaktar med behandling i 2v. efter hemkomst.

– Man är välkommen på behandling om man känner sig fullt frisk och kry. Känner man minsta symptom så önskar jag att man avbokar (avbokningsregler är för närvarande borttagna iom allt med Corona :). Jag kommer självklart göra detsamma. 

– Om man har varit sjuk eller känt av några symptom önskar jag att man är hemma tills det har gått minst sju dagar sedan man blev sjuk / först fick symptom och minst 48 timmar sedan man senast hade känning av några symtom. Detta i enlighet med 1177’s rekommendationer. Jag kommer självklart göra detsamma. 

– Om man har haft symtomet lukt- och smakbortfall så rekommenderas man stanna hemma tills det gått minst sju dagar, även om man känner sig helt frisk för övrigt. 

– Bor man med någon som uppvisar tecken på sjukdom eller nyligen haft symptom / varit sjuk önskar jag att man väntar med sin bokning i enligt med 1177’s rådande rekommendationer. Jag meddelar självklart detsamma. 

– Om man varit nära eller arbetat med eller träffat någon som är / blivit sjuk ber jag att man avvaktar med behandling. 

– Jag önskar även att man utövar social distansering och att man inte utsatt sig för onödig risk för smitta, samt följer rekommenderade försiktighetsåtgärder i vardagen för att minska smitta och spridning (tvätta händer, social distansering, undvika platser med mycket folk, undvika kommunala färdmedel etc). 

– Jag önskar att man inte bär jobbkläder som man varit ute och arbetat bland folk i. Tacksam för att man är ombytt isåfall. Bär gärna mjuka /stretchiga kläder som du direkt kan lägga dig på bänken i.

– Tvätta gärna händerna innan du anländer till kliniken. 

– Jag desinficerar självklart behandlingsbänk, kudde, knappsats på betalsystem, och dörrhandtag etc. mellan varje patient. Handdukar & filtar etc. byts självklart mellan varje patient, och tvättas i 60 grader. Handtvätt & handsprit använder jag självklart kontinuerligt! Jag byter mask mellan varje patient!

– Slutligen önskar jag att om man är i riskgrupp att man iakttar nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda sig själv, och då kanske avvaktar med behandling. 

Har ni frågor kring riktlinjerna är det bara att ni hör av er!

Annons