Påverkan av stress på kroppens fysiologi – nya forskningsresultat!

Dagens Nyheter publicerade den 10/4 artikeln ”Därför gör stress oss förkylda” om nya forskningsfynd av forskare verksamma vid Carnegie Mellon University i USA.

Forskningen, som publicerades i Proceedings of the National Academy of Sciences, behandlade kopplingen stress-förkylningvirus. Det har länge varit känt att en längre tids stress ökar risken för att bli förkyld. Mekanismen bakom detta har dock varit okänd, men nu kan forskare alltså för första gången förklara varför.

Fantastiskt bra tycker jag att vi tar reda på mer fakta om hur stress kan nedsätta människans immunförsvar!

Men har ni tänkt på att kroppen inte bara kan utsättas för mental stress, utan även fysisk stress? Obalanser i kroppens anatomi och fysiologi är en annan typ av stress som kan ge nedsatt immunförsvar, och mycket mer.

Vårda därför din kropp och ta helst hand om problemen innan de dyker upp!

Ja, t.ex. genom att gå till en Osteopat 😉

Annons