Symptombehandling förklädd till orsaksbehandling!

Blir lite rädd över vad allmänheten får för information när jag läser detta:

”Ryggont är orsaken till vart fjärde besök hos en allmänläkare och vartannat besök hos en ortoped. Ofta kan man inte fastställa någon närmare orsak till smärtan, och symtomen behandlas med smärtstillande läkemedel. Vanliga orsaker till ryggont i ländryggen och svanken är spänningar i nacken, ryggskott, klämd ischiasnerv och diskbråck.” (källa)

De problem som nämns är inte orsaker, utan symptom i sig själva. Smärtlindring är en bra hjälp vid viss problem, men löser inte orsaken.

För att behandla orsaken, måste man först identifiera orsaken. Det är vad Osteopater och läkare gör (utifrån olika utgångslägen dock).

Först när man behandlat grundorsaken kan smärtan försvinna. Annars kommer man eventuellt kunna bedöva symptomen, och då kommer ytterligare kompensationer ske med fler problem som följd.

Kanske svenska läkemedelsföretagen ska hålla sig till att utveckla läkemedel. Kanske de även bör informera sig lite bättre om medicinska metoder utanför deras område, t.ex. Osteopati. De kan ju om inte annat titta hos World Health Organisation (WHO).

Annons