Ditt kroppsspråk påverkar vem du är – Amy Cuddy på TED Talks

Don’t fake it till you make it. Fake it till you become it.”(Amy Cuddy)

Tack Kostdoktorn för tipset om denna video från TED Talks; Amy Cuddy – Your body language shapes who you are.

Visst är det fantastiskt med de till och med omedelbara hormonella förändringar som kommer av ett ändrat kroppsspråk!

Att tänka på sin hållning är inte bara bra på jobbintervjun eller under föredraget, utan även i vardagliga livet när det handlar om att upprätthålla optimal hälsa.

Bättre hållning ger inte bara kroppsliga kemiska och hormonella effekter, utan innebär även en bättre fysiologi t.ex. en bättre syresättning av kroppen då lungorna får mer plats för att kunna utvidgas, bättre mag-/tarmfunktion då buktrycket minskas, bland mycket annat.

Vår mentala hälsa påverkas även av kroppshållningen. Tänk dig hur en nedstämd person ser ut, eller tänk på något ledsamt – och du sjunker lätt ihop i en ”deprimerad ställning”. Detta innebär en feedback-loop av signaler till ditt nervsystem där kroppen talar om att den är ”nere”. Tänk dig istället att du är stolt och glad, och lyft på bröstkorgen och sträck på dig – hur känns det nu?

Ibland kan det vara svårt att påverka sin hållning för att få dessa effekter på egen hand. En Osteopat kan hjälpa även den symtomfria patienten till en bättre hållning och därmed ett rikare och hälsosammare liv!

Annons